Wedevågs Herrgård ligger i Bergslagen...

8 km utanför Lindesberg i det lilla brukssamhället Vedevåg i Örebro Län. Herrgården ägs idag av oss familjen Schalander som håller byggnaden levande genom att hålla dörrarna öppna för Dig som vill arrangera ett möte, ha fest eller söker logi. Vårt motto är att alla som kommer till oss ska känna sig speciella genom ett personligt bemötande med mycket ljus och värme! Vi ser till att Du ska trivas i vår familjära miljö.

Som gäst kan Du "hänga" i vår mysiga bar, chilla i vår lounge där taket är högt och bakgrundsmusiken är mjuk och behaglig. 

Vill Du se på Tv, spela sällskaps spel och dricka en kopp kaffe gör Du det i Teklas salong en trappa upp. Är Du hungrig eller lite sugen på något fixar vi antingen kvällens meny eller varför inte lite ost och frukt.

Prova gärna vår populära tre rätters herrgårdssupé , endast förbokning gäller.

Vilka är då vi, familjen Schalander?

Sanni Schalander

48 år och har sina rötter i Stockholm, en driftig entreprenör med många järn i elden. I grunden är Sanni barnskötare och har arbetat inom barnomsorgen till och från i många år, hon har även varit ansvarig för ett eget familjedaghem. Med ett brinnande intresse för nya utmaningar i livet har Sanni hunnit med att starta och driva ett hunddagis, utbildad sig till hälsopedagog, yogainstruktör, massör och drivit en egen yoga studio. Hon har även erfarenheter inom krog branschen där hon har serverat på många bröllop och event. Senaste utbildningen var till ekonomiassisten som hon nu har i "ryggsäcken" när hon nu är ekonomiansvarig, personal ansvarig och VD för Wedevågs herrgård.

Per Schalander 

50 år och uppvuxen i Stockholm. Civil ekonom i botten och driven entreprenör sedan 1989 då han övertog familjeföretaget grundat 1958 inom bygg och inredning med bla  krogar och hotell byggen på menyn och med 40 anställda. Flertalet år spenderades på Stockholms innekrogar som kypare och hovmästare och har stått som värd och serverings ansvarig i fest/catering sammanhang på tillställningar upp till 500 sittande gäster, bröllops arrangemang och event upplägg i allmänhet. Var med och startade Urban Hotell i Gamla stan i anrik fastighet med 140 bäddar, driver i dag förutom Wedevågs Herrgård bl a First Hotell i Solna. Full av ideer och en jonglör av rang då det gäller att ha många bollar i luften varvid posten som Event Manager faller sig given.

För kontakt med ägarna Klicka..

 

Daniel Agrell Köksmästare

Som Sous chef på Loka Brunn de senaste 7 åren har Daniel nu valt att ta steget till att få utveckla sin kärlek till matlagningen här hos oss som en betydande länk i vår framgångs saga! 

Daniel vann bla titeln som "Vassaste Kocken 2012" i Stockholm och även den lokala tävligen i Örebro.

" -Det skall bli härligt att jobba med lokala råvaror av hög kvalité och bli en del av det härligt driftiga teamet på Wedevågs Herrgård" - säger Daniel själv! 

Vi ser med spänning fram emot många kulinariska upplevelser för både öga och smaklök!

För kontakt med Daniel Klicka.. 

 

Några andra härliga karaktärer på herrgården:

Tuula ser till att våra köksytor skiner och att disken blir ren och att det finns rena linnen mm.

Ove vaktmästare och allt i allo, han träffar ni på ute i den engelska parken eller i snickeriet!

Johanna är vår frukosts värdinna som bakar herrgården goda frukostbröd, med ett vänligt leende möter ni henne vid frukost

Andreas fastighetsskötare , honom hittar ni i snickeriet eller i herrgårdsparken.

Varmt välkommen!

Sanni & Per med familj och stab

När man gästat Wedevågs Herrgård så ska man helt enkelt ha med sig en positiv upplevelse och ett minne för livet.

Läs mer om Wedevågs Historia...


Tveka inte att ta kontakt med oss och berätta om era idéer och om vad du vill uppnå mer er samling. Vi har erfarenheten och bidrar gärna med hjälp och råd.

Övriga förfrågningar

svenfrdeitrues